A projekt címe: Vállalati komplex infokommunikációs rendszer bevezetése az Európa-Bútor Kft.-nél A szerződött támogatás összege: 13 571 520 Ft  A támogatás mértéke (%-ban): 40% A projekt tartalmának bemutatása: Pályázatunk keretében az iWise hibrid megoldású integrált vállalatirányítási rendszert szereztük be, mellyel cégünk belső működésének fejlesztése valósult meg. Fontosnak tartottuk egy olyan rendszer bevezetését, amelyet saját igényinkre, társaságunk egyedi tevékenységeire szabva tudunk kialakítani, hogy célzottan segíthesse dolgozóink mindennapi munkáját. A fejlesztésünk fő célja az volt, hogy vállalkozásunk munkafolyamatait leegyszerűsítsük, ugyanakkor átláthatóbbá és hatékonyabbá is tegyük, mely elengedhetetlen feltétele a versenyképességünk és folyamatos fejlődésünk biztosításának. Az egyes tevékenységeink áttekinthető rendszerben való megjelenítése és kezelése segítséget nyújt üzleti döntéseink meghozatalában, az innovatív üzleti megoldások alkalmazásában. A fejlesztéssel az iWise rendszer 11 db moduljának bevezetését valósítottuk meg. A projekt befejezési dátuma: 2021.11.30. Projekt azonosító száma: GINOP-3.2.2-8-2-4-16-2019-01520

Az Európa-Bútor Manufaktúra Kft. dizájnipari fejlesztése

Az Európai Regionális Fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 70 millió forint feltételesen visszatérítendő támogatásból valósul meg dizájnipari fejlesztés az Európa-Bútor Manufaktúra Kft. székhelyén, Nagykanizsán.

Az Európa-Bútor Manufaktúra Korlátolt Felelősségű Társaság 2016-ban alakult. Alaptevékenysége a fűrészárugyártás, bútorgyártás, piaca az egyedi és a kis szériás termékek gyártása.

A projekt közvetlen célja az Európa-Bútor Manufaktúra Kft. korszerűsítése, és a legújabb technológiával rendelkező, előkészítést, gyártást és csomagolást végző gépek beszerzése.

A projekt stratégiai céljai:

– Az eddiginél gyorsabb gyártási eljárások elérése, ezáltal a jelenlegi piacok kibővítése.

– Magas minőségű, egyedi rendelésre készült termékek előállítása.

– A vevői igények minél magasabb színvonalú kiszolgálása – a meglévő piacokon a stabil szállítói minőség elérése.

– A költséghatékonyság javítása a vállalkozás termelési részein.

A Kft. a jelenlegi Covid-19 által okozott gazdasági helyzetben is tudott helyt tudott állni mind hazai, mind exportpiacain. A koronavírus járvány okozta szállodaipari leállás következtében több hotel kezdett fejlesztésekbe, ami által folyamatosan tudtuk teljesíteni megrendeléseinket. A járványhelyzet után további piacbővülésre számítunk, ami szükségessé teszi a projektben szerepeltetett beruházásokat.

A fejlesztések során az újonnan beszerzett gépek (4 db) a legmodernebb technológiai elvárásoknak felelnek meg, mely előnyükkel pontosabb, a jelenleginél még jobb minőségű termékek előállítása valósulhat meg. Ez megmutatkozik:

  1. sorozatvágó fűrész: gyors és pontos fafeldolgozási a munkafolyamat elején,
  2. tipliző: a lehető legpontosabb tiplifuratok kivágásában és tiplik gépi elhelyezésében,
  3. élzáró gép: pontosabb, szakszerűbb élzárás az eddigiekhez képest vízzáró élzárást is el tud végezni
  4. csomagológép: esetében gyors és szakszerű, sérülésmentes gépi csomagolásban.

Ingatlan beruházás: A jelenlegi használt épületeink 30-40 évesek, korszerűtlenek. Korábban pályázati forrás segítségével kiépült napelemes energiahasznosító rendszer, de szükséges elvégezni a gyártó csarnokaink teljes szigetelését. Így a projektben szerepel a tető és oldalfalak szigetelése, a nyílászárók cseréje. Emellett kiépítésre kerül 3 db szekcionált ipari kapu is, ami a gyártott termékek és az alapanyagok könnyebb és egyszerűbb logisztikáját segíti.

A projekt egyértelműen szolgálja a környezeti fenntarthatóságot, az alábbiak alapján:

– a hőszigeteléssel és nyílászáró cserével javul az épületek energetikai jellemzője, így hozzájárul a klímavédelemhez;

– a beszerzett gépek energiafogyasztási tényezői jelentősen jobbak, mint a jelenleg használt régi gépeké, így a hatékonyság is javul.

Bérköltség: a vállalkozásnál alkalmazott munkatársak bérköltsége.

Informatikai eszközök beszerzése: olyan eszközök, amelyek segítenek a vállalkozás napi működésének: egy Lenovo számítógép  az üzletvitel, egy tervezésre alkalmas MacBook számítógép, és egy mobil eszköz (Ipad), amivel az ügyfeleknél is könnyen tudunk bemutatókat tartani.

A kedvezményezett neve: Európa-Bútor Manufaktúra Korlátolt Felelősségű Társaság

A szerződött támogatás összege: 70.000.000 Ft

A feltételesen visszatérítendő támogatás mértéke: 70 %

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.14-20-2021-00264

A projekt tényleges befejezési dátuma: 2022. 06. 29.

 

További információ kérhető:

Draskovics Szilárd ügyvezető

Elérhetőség

Telefon: 06 30 959 6163

e-mail: eumobel@gmail.com